02.02.2024

Casa Haartman söker en sommarguide

Vi söker två museiguider för sommaren 2024, en till museet Ett Hem i Åbo och en till Casa Haartman i Nådendal. Båda museerna är en del av Stiftelsen för Åbo Akademi.

Som guide arbetar du med att på ett inspirerande sätt guida våra besökare. Arbetet innefattar även andra kundbetjäningsuppgifter på museet bl.a. övervakning av museala utrymmen och arbete i museets kassa. I arbetet kan även ingå att uppdatera museernas sociala medier.

Vi söker dig som trivs med att agera inför publik och i kundtjänstgöring. Du har bra kommunikations- och samarbetsfärdigheter och kan anpassa dig till föränderliga situationer. Du behärskar guidning och kundbetjäning på de båda inhemska språken samt engelska. Studier i konstvetenskap eller andra kultur- och historieämnen är en förutsättning. Tidigare erfarenhet av guidejobb är meriterande.

Museet Ett Hem har öppet från mitten av maj till slutet av september och Casa Haartman är öppet juni-augusti. Anställningen är en timanställning på deltid. Arbetstiden är minst 25 h/vecka med möjligheter till extra jobb under och efter sommarsäsongen. Guidning av förbeställda grupper utanför dessa tider kan tillkomma samt möjligheter till veckoslutsarbete under hösten.

Ansökningstiden utgår 29.2.2024.  Till ansökan bifogas CV. Om du har preferenser gällande vilket museum du vill jobba på skriv det i din ansökan.

Ansök via denna länk

För frågor vänligen kontakta:

museiamanuens Maria Jansén (Casa Haartman) 040 674 4930

museiamanuens Maria Solin (Ett Hem) tfn 050 363 2982

Museet Ett Hem
Biskopsgatan 14, Åbo

Ansökningstiden börjar: 01.02.2024 15:00Ansökningstiden går ut: 29.02.2024 23:59.