02.06.2023

Barndagen i Casa Haartman den 11.6.2023 kl.10–14

Välkommen till konstnärshemmet Casa Haartman! Kom och måla, pyssla och upplev historiskt liv och nutid. I programmet ingår aktiviteter för hela familjen. Du kan bl.a. göra din egen pappersdocka eller ett eget snöre, delta i konstworkshopen, ta foto av dig själv utklädd till konstnär, och delta i museispelet. Barndagen är gratis. Vi tar in en begränsad mängd med besökare in till museet i gången, men det finns utrymme för många att måla och pyssla i vår trädgård. Evenemanget rekommenderas för barn i 6–13 års ålder. Dagen arrangeras i samarbete med Nådendals museum och Nådendals musikfestspel. Observera att en stor del av programmet äger rum utomhus. Programmet ordnas därmed med väderreservation.

Exempel på dagens program:

På gården vid ingången från Kristiinankatu finns bl.a. följande programpunkter:

Gör din egen pappersdocka. Paret Haartman älskade hundar. Kom och pyssla en pappersdocka inspirerad av djuren!

Konstworkshop Under Casa Haartmans barndag kan du delta i en målningspunkt i trädgården. Kom och låt dig inspireras att måla en bild!

Fotografering Casa Haartmans fotograferingspunkt betjänar dig under hela barndagen. Kom och ta en bild på dig själv och dina familjemedlemmar utklädda till konstnärer

Gör ditt eget snöre. Välj dina favoritfärger och lär dig att göra ett snöre på gammaldags vis.

I museet:

Museispel Kom och bekanta dig med museets interiörer genom att delta i ett museispel. Ett litet pris lottas ut bland dem som har lämnat in sina svar.